Bestlite

Bestlite

Køb Bestlite lamper online hos Anton Dam, hvor vi har et spændende udvalg af de klassiske bordlamper, væglamper og pendler.

Bestlite lampen har været en legende siden Churchill placerede en Bestlite BL1 på sit skrivebord i bunkeren under Whitehall, og i dag er den stilrene, fleksible og yndefulde klassiker blandt nutidens mest eftertragtede designlamper. 

Historien bag Bestlite lamper:
Robert Dudley Best, arvingen til datidens største belysningsfabrik, Best & Lloyd, var i 1920erne under sine studier som designer i Paris og Düsseldorf blevet inspireret af Bauhausskolen og af Le Corbusier og Mies van der Rohe. Best blev også gode venner med Bauhausbevægelsens grundlægger, Walter Gropius.

I 1930 designede han den lampe der skulle blive synonymt med hans navn, Bestlite. Den første forhindring, der skulle overvindes før lampen kunne sættes i produktion, var hans far. Bauhaus står ideologisk for JA til funktionalitet, NEJ til ufunktionelt pynt, så i forhold til datidens mere overlæssede stil virkede Bestlite nærmest nøgen. Der måtte kæmpes før Best & Lloyd kunne sætte lampen i produktion.

Den blev heller ikke nogen øjeblikkelig succes, men automekanikere satte stor pris på dens funktionalitet. Senere tog flymekanikere i Royal Air Force den til sig, derefter nogle fremsynede engelske arkitekter, og efter omtale i det fremtrædende arkitektoniske tidsskrift Architects 'Journal, hvor den blev udnævnt til "det første britiske Bauhausprodukt", blev den kendt i videre kredse.

Gubi Olsen havde set Bestlite lampen ved et tilfælde i København. I 1989 tog han til Birmingham for at se, hvor den blev produceret. Han fik lov at forhandle den i Skandinavien, og i 2004 overtog GUBI de internationale rettigheder til Bestlite som dog stadig fremstilles i Birmingham.


Anton Dam er autoriseret forhandler af Bestlite lamper, og fører alle produkter indenfor Bestlite, selvom der kun vises et udvalg på antondam.dk. Finder du derfor ikke hvad du leder efter på denne side, så tag kontakt til os på tlf: 33 24 22 17, eller kig forbi butikken, og lad os hjælpe dig med at finde frem til hvad du søger.

Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

24 pr. side

20 vare(r)

Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

24 pr. side

20 vare(r)